Het belang van een goede call-to-action op uw website

Een call-to-action op uw website kan het verschil maken tussen succes en niet. Door de bezoeker te prikkelen met een “koop, subscribe, vraag offerte aan of reageer nu” knop, kan helpen met het omzetten van het passief lezen tot clicks en interesse.

Gebruik een werkwoord

Werkwoorden of actiewoorden zijn van belang voor een succesvolle call-to-action. De taal die gesproken moet duidelijk, beknopt en aantrekkelijk zijn – met zo min mogelijk woorden. Bijvoorbeeld: “klik hier om dit product te kopen” is minder aantrekkelijk dan een beknoptere versie: “koop nu”. De beste combinatie om dit te doen is door te starten met een werkwoord en een gevoel van urgentie, zoals bijvoorbeeld: “abonneer nu”.

Locatie, locatie en nog eens locatie

Waar u uw call-to-action laat plaatsen is erg belangrijk. Een bezoeker is op uw website gekomen met een reden. Met het maken van een call-to-action knop, houd er rekening mee dat het makkelijk bereikbaar en goed zichtbaar moet zijn, dit helpt de bezoeker met het beslissingsproces. Maak het duidelijk wat de bezoeker moet doen en u zult een hogere conversie hebben.

Toevoeging

Waarom maakt een call-to-action knop het leven van de bezoeker een stuk makkelijker? Voordat de klant klikt wil deze weten wat de toegevoegde waarde is. Geef duidelijk aan waarom het de klant helpt als ze op deze call-to-action knop klikken. Heeft uw nieuwsletter waardevolle informatie? Maak de toegevoegde waarde van kopen, downloaden of het abonneren duidelijk.

Focus

Al die keuzes maken het niet makkelijker…maar studies hebben bewezen dat wanneer individuen teveel keuzes krijgen is dat ze uiteindelijk helemaal nergens voor gaan. Maak het specifiek, wat is het belangrijkste op uw site en maak dit duidelijk door middel van een call-to-action knop. Het is aan te raden om een enkele call-to-action knop per pagina te gebruiken, dit om de gebruikers gefocust te houden.

Design

Een goed design maakt een wereld van verschil. Ik raad aan om een heldere en duidelijke kleur te gebruiken voor de call-to-action knop. Rondom de call-to-action knop hoort een duidelijk kleur te zijn, zoals wit of zwart. Ook de grootte, kleur en de framing van de knop moet aantrekkelijk zijn voor het oog. Het gebruik van goed design helpt niet alleen met het complete plaatje van de website, maar helpt ook de gebruiker.

Nekkie klappe?
Bespreek uw project met mij.

Ietske meer lezen?

Cookies... Nom Nom Nom...

Wij gebruiken cookies om de surfervaring op de website te verbeteren. Bekijk alles in onze Privacybeleid.