Verschil tussen webhosting & domeinnaam

Hosting Server

Om een ​​website te bezitten, hebt u drie dingen nodig: domeinnaam, webhosting en een ontwikkelde website. Maar wat is een domeinnaam? Wat is een webhosting? Zijn ze niet hetzelfde?

Wat is een webhosting?

Webhosting is een computer of server waarop mensen hun websites opslaan. Zie het als een huis waar je al je spullen in bewaart; maar in plaats van uw kleding en meubels op te slaan, slaat u computerbestanden (HTML, documenten, afbeeldingen, video’s, enz.) op in een webhost.

Vaker wel dan niet verwijst de term “webhosting” naar het bedrijf dat hun computer / servers verhuurt om uw website op te slaan en internetconnectiviteit biedt, zodat andere gebruikers toegang hebben tot de bestanden op uw website.

Hoe werkt webhosting?

Meestal doet een webhostingbedrijf meer dan alleen het opslaan van uw website. Hier zijn enkele diensten en functies met toegevoegde waarde die u van uw hostingprovider kunt verwachten:

Wordpress

© unsplash.com

Wat is een domeinnaam?

Een domein is het adres van uw website. Voordat u een website kunt opzetten, heeft u een domein nodig.

Domeinnaam is niet iets fysieks dat u kunt aanraken of zien. Het is een reeks tekens die uw website een identiteit geven (ja, een naam, zoals mens en bedrijf). Voorbeelden van domeinnaam: Google.com, Alexa.com, Linux.org, eLearningEuropa.info, evenals Yahoo.co.uk.

Alle domeinnamen zijn uniek. Dit betekent dat er maar één alexa.com in de wereld kan zijn. U kunt een naam niet registreren nadat deze door anderen is geregistreerd.

Wat zijn de verschillen?

Om te vereenvoudigen: een domeinnaam, is als het adres van uw huis; webhosting daarentegen is de ruimte van uw huis waar u uw meubels plaatst.

In plaats van de straatnaam en het netnummer, wordt een reeks woorden of / en nummers gebruikt voor de naamgeving van de website. Computer harde schijf en computergeheugen worden gebruikt in plaats van in plaats van hout en staal voor het opslaan en verwerken van gegevensbestanden.

Waarom de verwarring?

Een reden waarom nieuwkomers in de war raken, is omdat domeinregistratie en webhostingservices vaak door dezelfde provider worden aangeboden.

Conventionele domeinregistreerders die voorheen alleen domeinregistratiediensten aanboden, bieden tegenwoordig website-hostingservices aan. De meeste webhostingbedrijven hebben tegenwoordig de mogelijkheid om een ​​domeinnaam voor hun gebruikers te registreren.

Bron: webhostingsecretrevealed.net

Nekkie klappe?
Bespreek uw project met mij.

Ietske meer lezen?

Cookies... Nom Nom Nom...

Wij gebruiken cookies om de surfervaring op de website te verbeteren. Bekijk alles in onze Privacybeleid.