Waarom WordPress?

Wordpress

Regelmatig wordt aan mij de volgende vraag gesteld: “Waarom adviseer ik WordPress als content management systeem (CMS)?”. Dit is natuurlijk een terechte vraag. Er zijn namelijk veel goede systemen voor het beheren websites. Daarom vertel ik je graag waarom WordPress voor mij de nummer 1 keuze is.

Open source en grote community

WordPress mag door iedereen vrij gebruikt worden. Het wordt doorontwikkeld en telkens weer voorzien van nieuwe features die je vrij mag gebruiken na een update.

Elk jaar groeit het aantal gebruikers én hiermee ook het aantal ontwikkelaars. Er wordt continue gewerkt aan WordPress om het nog beter te maken. Ontwikkelaars over de hele wereld werken in hun vrije tijd aan WordPress. Mocht er een lek of een veiligheidsbug ontdekt worden, dan kan er binnen enkele uren een nieuwe versie beschikbaar zijn.

Gebruiksvriendelijkheid

Het gebruik van WordPress voor de eindgebruiker/beheerder is erg eenvoudig van opzet. De user interface spreekt voor zich, is aanpasbaar en kan in meerdere talen ingesteld worden. Er draaien zo’n 76 miljoen websites op WordPress, dus je kunt je voorstellen dat hierdoor de beheeromgeving optimaal is ingericht.

Wordpress backend

© unsplash.com

Ontwerp & design

In de samenwerking met de opdrachtgever ontwikkel ik het ontwerp (front-end) van de website. De opdrachtgever houdt hierdoor zo de vinger aan de pols en zo werken we samen naar het eindresultaat toe.

Schaalbaar

De flexibiliteit en de schaalbaarheid van WordPress is het grootste pluspunt. Zo is het eenvoudig om extra talen te koppelen of om verschillende websites binnen één WordPress-omgeving te draaien (via een WordPress Multisite installatie). Hierdoor heb je lage beheerkosten. Een ander sterk punt is dat maatwerk heel goed samenwerkt met de basis WordPress-code. Hierdoor zullen toekomstige WordPress-updates zonder problemen worden uitgevoerd.

Plugins

Plugins zijn kleine softwaretoevoegingen aan WordPress. Je voegt hiermee een stukje functionaliteit toe. Er zijn ontzettend veel goede gratis én betaalde plugins te vinden voor WordPress. Deze zijn eenvoudig te installeren maar natuurlijk doe ik dit voor jou.

Online vindbaarheid (SEO)

Google indexeert websites die WordPress gebruiken als CMS altijd snel en goed. Dit is vanwege de eenvoud waarop je goede paginatitels en URL’s kunt aangeven voor pagina’s. Ook de technische opbouw van de WordPress-code helpt hieraan mee. Deze code is namelijk compact, netjes en snel. Optimaal ingericht dus om websites te laten indexeren door Google.

Google resultaten

© unsplash.com

Samenvatting

WordPress is een geweldig systeem waar ik graag mee werk. Ik heb al tientallen websites voor klanten op WordPress ontwikkeld, waarbij ik ook een groot aantal ben blijven beheren. Heb jij interesse in een professionele WordPress website? Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

Bron: degelijkdesign.nl & ik

Nekkie klappe?
Bespreek uw project met mij.

Ietske meer lezen?

Cookies... Nom Nom Nom...

Wij gebruiken cookies om de surfervaring op de website te verbeteren. Bekijk alles in onze Privacybeleid.