Wat is een SSL certificaat?

ssl certificaat

Een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) is een digitaal certificaat dat de identiteit van een website aangeeft en informatie die naar de server wordt verzonden, met SSL-technologie versleutelt. Versleuteling is het proces waarbij gegevens worden verhaspeld tot ze onleesbaar zijn. Deze gegevens kunnen dan alleen met de juiste ontsleutelingsleutel weer leesbaar worden gemaakt.

Een certificaat is een soort elektronisch paspoort dat de validiteit van een entiteit vaststelt bij het webwinkelen. Wanneer een gebruiker op internet vertrouwelijke informatie probeert te verzenden naar een webserver, maakt de browser van de gebruiker contact met het digitale certificaat op de server om een beveiligde verbinding tot stand te brengen.

Een SSL-certificaat bevat de volgende informatie:

Waarom een SSL certificaat?

Waarom zou je een SSL certificaat kopen? Wat zijn de voordelen van een SSL certificaat? en wat is SSL waard voor jouw website of webshop?

Dat is eigenlijk in 3 simpele woorden uit te leggen:

Met een SSL certificaat beveilig je de gegevensuitwisseling tussen je website en de bezoekers van je website en zorg je er dus voor dat deze (vaak) belangrijke gegevens niet onderschept kunnen worden.

Dit zorgt voor vertrouwen van bezoekers in je website en diensten en daarmee potentieel langere klantrelatie en opbrengst. Positief dus voor je bedrijfsresultaat. 

Daarnaast heeft Google in 2014 aangekondigd dat ze een HTTPS verbinding meenemen in het ranken van websites in de zoekresultaten. In december 2015 deden ze daar nog een schepje bovenop door te verkondigen dat HTTPS (dus met SSL beveiligde websites) echt voorrang krijgen in de zoekresultaten ten opzichte van niet beveiligde website.

Het gebruik van een SSL certificaat is dus positief voor de Google rankings van je website. 

Bron: godaddy.com & domeinwinkel.nl

Nekkie klappe?
Bespreek uw project met mij.

Ietske meer lezen?

Cookies... Nom Nom Nom...

Wij gebruiken cookies om de surfervaring op de website te verbeteren. Bekijk alles in onze Privacybeleid.